1-A Sınıf öğretmeni Melike öğretmenimizin de dahil olduğu

1-A Sınıf öğretmeni Melike öğretmenimizin de dahil olduğu "Beslenme Çantamda Neler Var? What's İn My Lunchbox?" adlı eTwinning projesi başlamıştır. Projede Türkiye ve Romanya ülkeleri yer almaktadır

21.02.2024 69

“Beslenme Çantamda Neler Var?" projesinin amacı öğrencilerimizin beslenme okuryazarlığı kazandırmaktır. Son yıllarda yapılan araştırma sonuçları gösteriyor ki beslenmenin hayatın tüm alanlarına büyük ölçüde etkisi vardır. Öğrencilerin duygusal durumlarından, bilişsel durumlarına kadar etki eden beslenme, okul hayatının kalitesini de belirlemektedir. Duygusal güçlükler yaşayan çocuk akran zorbalığına sebep olurken okulda tam anlamıyla kendini mutlu hissedemeyecektir. Mutlu olmadığı yerde öğrenme süreci verimli geçmeyecektir . Benzer şekilde mental zorluklar yaşayan çocuklar derse adapte olmakta güçlük yaşayacak ya da adaptasyon süreleri kısa olacaktır. Tüm bunlar dikkate alındığında bilinçsiz beslenme,  öğrencilerin kaliteli bir öğrenme ortamının önünde engel oluşturmaktadır. Bu bakımdan çocukların sağlıklı beslenme bilincinin geliştirilmesi önemlidir. Sağlıklı beslenme bilinci geliştirmek hemen her besin hakkında az da olsa eleştirel tutum içinde bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Proje ekibi olarak beklentilerimiz,öğrencilerimizde sağlıklı beslenme  farkındalık oluşturup beslenmeye dair soru ve sorunlara yönelik yaratıcı, eleştirel yaklaşarak sağlıklı beslenmenin önemli kavratmaktır.